Будва хит за најлуђу ноћ

Данијела Стоканић
Будва хит за најлуђу ноћ

Бањалука - Туристичке агенције у РС већ увелико нуде новогодишње аранжмане, а судећи по досадашњем интересовању, хит за прославу најлуђе ноћи је Будва.

Како су објаснили у агенцијама, осим близине, један од разлога због чега је Будва најпопуларније новогодишње одредиште јесте и то што је позната по доброј забави. Одмор на плажи и прослава уз мирис мора је за многе најбољи начин да уђу у нову годину, па ће тако Нову годину у Будви дочекати становници из свих крајева Српске. Студент Драгана Станић из Бањалуке каже да јој је жеља да Нову годину дочека са друштвом у Будви, јер је чула од колега са факултета да је тамо најбољи провод.

- Друштву сам предложила Будву и већина је пристала. До краја седмице ћемо уплатити путовање. Нећу куповати нову гардеробу, па ћу и ту уштедјети нешто новца. Када се све то упореди са трошком који бих имала да славим у неком од бањалучких кафића или клубова, онда је свакако боље спаковати кофер - рекла је Станићева.

Иако је до нове године остало више од два мјесеца, становници Српске већ увелико кују планове гдје ће провести најлуђу ноћ, због чега је и уплата путовања већ почела. Да је тако потврдили су и у Туристичкој агенцији "Вуковић" из Приједора гдје нису били ни припремили новогодишње понуде, а становници су их већ звали да провјере гдје ће бити организована путовања. Додају да је путнике највише занимала цијена аранжмана у Будви, на Златибору и другим дестинацијама у региону.

- То је у једну руку и утицало да организујемо одлазак на прославу у земље региона. Осим ових новитета, путницима је на располагању прослава Нове године на Тргу светог Марка у Венецији уз обилазак Трста и Вероне. У понуди је и незаобилазна Будимпешта - рекли су у овој агенцији.

Додали су да је интересовање за европске дестинације у односу на домаће из године у годину све мање. За Будимпешту, Венецију и сличне дестинације, како навели у овој агенцији, углавном су заинтересовани они који желе да обилазе и упознају градове, док људи жељни журке и доброг провода радије бирају ближе дестинације.

Разнолику понуду за прославу Нове године нуди и бањалучка Туристичка агенцији "Компас турс", а као новитет издвајају дочек најлуђе ноћи у Вршцу.

- Ту су и понуде за прославу у Темишвару, Будимпешти, Прагу, Милану, а у припреми је и Барселона. Ни ове године нисмо заборавили становнике који желе Нову годину да дочекају у топлијим крајевима попут Тајланда - рекли су у "Компас турсу".

Креирање новогодишње понуде приводи крају бањалучка туристичка агенција "Себастијан".

- Засад у понуди имамо Лисабон, Барселону, Лондон, Шри Ланку, Тајланд и Кубу - рекли су у агенцији "Себастијан".

У бијељинским и добојским туристичким агенцијама кажу да ће до краја мјесеца формирати цијене аранжмана, најављујући велика новогодишња изненађења.

Цијене

Цијене аранжмана са аутобуским превозом

Будва - 179 КМ (двије ноћи)

Беч - 269 КМ (три ноћи)

Париз - 349 КМ (пет ноћи)

Рим - 399 КМ (три ноћи)

Београд - 235 КМ (двије ноћи)

Венеција - 229 КМ (два дана)

Будимпешта - 229 КМ (двије ноћи)

Вршац - 279 КМ (двије ноћи)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана