Британски Телеграф: Јахорина међу десет најбољих

Срна
Британски Телеграф: Јахорина међу десет најбољих

Јахорина - Британски лист "Телеграф" у тексту "Најбољи ски центри источне Европе" уврстио је Јахорину међу десет најбољих.

Лист истиче да центри у источној Европи нуде за почетнике и фрирајдере добро уређење стазе, изазован терен, добру школу скијања и приступачне цијене.


За Јахорину се наводи да је највеће скијалиште у БиХ, да се налази 40 минута од аеродрома и да су на њој на Олимпијади 1984. године одржане трке алпског скијања за жене.

"Постављени су нови, брзи ски лифтови, а планирана је и изградња гондоле. Постојала је нада да ће гондола повезати Пале ове сезоне, као и да ће се отворити шест километарски спуст и појачано осњежавање. Пројекат је, међутим, одгођен због недостатка средстава. Мјештани вјерују да ће гондола трансформисати Јахорину у интернационална одредишта и повратити је из трагичног периода послије Олимпијаде", наводи "Телеграф".

Већина падина је добра за почетнике и напредне скијаше, а шумовити предјели пружају заштиту током лоших временских услова.

Сриједом, четвртком и петком је обезбијеђено ноћно скијање на стази Пољице дужине 1.7 километара од 6.00 поподне до 9.00 часова увече.

Поред Јахорине ту су се нашли су се Поиана Брасов /Румунија/, Пампорово /Бугарска/, Риса Кутор /Русија/, Мариборско Похорје /Словенија/, Попова Шапка /Македонија/, Крањска Гора /Словенија/, Копаоник /Србија/, Банско /Бугарска/ и Јасна /Словачка/.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана