Бизарне притужбе туриста: Жалили се и на воду у мору

nezavisne.com
Бизарне притужбе туриста: Жалили се и на воду у мору

Нико нам није рекао да ће у мору бити рибе и дјеца су преплашена, само су неки од бизарних приговора које су туристи широм свијета упутили агенцијама које су им продале аранжман, а таквих понекад нису поштеђене ни туристичке агенције у БиХ.

Иако се посао туристичких радника на први поглед чини као занимљив и једноставан, оно са чиме се они свакодневно сусрећу зна бити и неугодно. У бањалучкој агенцији "Стар травел" наводе да у посљедњих неколико година на сву срећу нису имали много несвакидашњих притужби.

"Оно чега могу да се сјетим јесте да су нам се путници жалили на кишу која је падала током њиховог боравка у Макарској, па нису могли да се купају. Такође, сјећам се жалби на величину сунцобрана и дубину базена у Турској", навела је Соња Ступар из "Стар травела".

У Агенцији "Зептер Пасспорт" наводе да су питања или евентуално нека притужба углавном везани за смјештај. Међутим, једна од радница у овој агенцији присјетила се да су се неке необичне притужбе односиле на то што плаже нису биле пјешчане, а једно од најчешћих питања приликом резервације одређене дестинације јесте интересовање да ли иста има интернет домет.

У сарајевској агенцији "БХ Пасспорт" наводе да им још осмијех на лице измами када се сјете питања "Која је врста комараца у љетовалишту у Египту" и "Да ли путници који су резервисали мјеста у бизнис класи и они у економској класи полијећу у исто вријеме".

Такође, запослени у овој агенцији напомињу да су имали притужбе и на музику која је пуштана у аутобусу приликом неких путовања, али и да су из исте групе добили и утиске да им је било феноменално.

Запослене у туристичким агенцијама у најмању руку збуњеним остављају и питања о промјеру сунцобрана на плажи, али и незадовољство температуром морске воде.

Уколико сте мислили да је бизарним притужбама крај варате се, јер је једна група пријатеља извјесној агенцији послала сљедећу критику: "Резервисали смо излет у водени парк, али нико нам није рекао да морамо да понесемо купаће костиме и пешкире. Мислили смо да је то укључено у цијену".

"Отишли смо на одмор у Шпанију и имали смо много проблема са таксистима јер су сви били Шпанци. Стаза до одмаралишта била је неравна и пуна рупа, због чега нисмо могли да прочитамо водич о локалним знаменитостима", такође су притужбе више за рубрику "вјеровали или не", него за слање једној туристичкој агенцији у региону.

Готово свим водичима у свјетским агенцијама, па и нашим, су се више пута јављали љубоморни момци, тражећи да хотелски аниматор добије отказ. Свима им је сметало што гледа њихове дјевојке.

"Никад нећете организовати путовање тако да сви буду апсолутно задовољни. Такође, наши клијенти морају имати у виду да и услуга коју ће добити зависи од цијене коју уплате", навели су у Агенцији "БХ Паспорт".

Затрудњела на одмору

Ипак, невјерица на лицима запослених у једној страној агенцији била је највећа када их је једна туристкиња оптужила да су они криви због тога што је затрудњела на одмору.

"Мој вјереник и ја смо резервисали двокреветну собу, а умјесто тога ставили сте нас у собу с брачним креветом. Држимо вас одговорним и тражимо надокнаду због чињенице да сам затрудњела", навела је она.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана