Барбадос - одмор из снова

Сања Амиџић
Барбадос - одмор из снова

Барбадос је острвска држава смјештена између Карипског мора и Атлантског океана. Најпопуларнија је туристичка атракција карипског острва. Идеално је мјесто како за независне туристе тако и за оне који су навикли на ексклузивне смјештаје.

Острво је састављено од кречњака, величине је 268 квадратних километара, 34 километра је дугачко, а 22 километра широко. И поред тога што је острво мало оно има богату историју и културу али и невјероватну љепоту.

Западна обала Барбадоса нуди пјесковита пространства, лијепе литице, најбоље хотеле и ресторане и уточиште је многим богаташима са приватним посједима вриједним на десетине милиона марака.

Јужна обала је нешто другачија и прилагођена је младима. Овдје ћете се одлично забавити и пронаћи врло приступачне цијене смјештаја у широкој понуди хотела. Ноћење се може наћи од 170 до 390 марака.

Температуре на овом острву су скоро идеалне. Температура у зимским мјесецима не пада испод 24 степена, а љети није виша од 30 степени. Клима је идеална са веома благим вјетровима сјевероистока.

Барбадос је острво које нуди могућност доброг шопинга, разгледања, јахања али и обилазак старих цркава и музеја. Острво је безбједно за туристе, а стопа криминала је најнижа на Карибима. Становништво овог острва врло је љубазно јер су поносни на своју земљу и воле посјетиоце да упознају са историјом и насљеђем земље.

Уколико желите добро да једете, ту су бројни ресторани који нуде прегршт добре хране. Ако сте љубитељ добре пице, можете је купити по цијени од 18 од 24 марке.

Најпопуларнији спорт на овом острву је сурфовање пошто су таласи на јужној обали одлични, а најпопуларније плаже управо се налазе на овој обали.

Барбадос је острво доброг одмора богато дивним тропским вртовима и дугим пјешчаним плажама, које сигурно неће изневјерити ваша очекивања.

Ноћни живот

Ноћни живот на Барбадосу је нешто што се никако не треба пропустити. Забаве на плажи које трају до зоре препоручује се свим посјетиоцима овог острва, али и ноћни живот у познатим острвским ноћним клубовима. Уколико желите европски провод, ту је клуб "Екстрим" на јужној обали.

На острву се за забаву може наћи за сваког по нешто тако да вам је одмор испуњен до посљедњег тренутка.  

Услуге              Цијене у КМ

Смјештај           170 до 390

Пица                  18 до 24

Кафа                 10 до 12

Сувенири           15 до 20

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана