Бангкок: Хотел међу крошњама

Aгенције
Бангкок: Хотел међу крошњама

Ако нисте љубитељ саобраћајних гужви, по којима је Бангкок чувен, можете да побјегнете - на дрво! Нови хотел смештен у крошњама је само неколико километара удаљен од центра тајландске престонице и нуди несвакидашњи угођај.

Бангкок Tree House је одлучио да до крајњих граница помjери „еколошку усклађеност" а да и даље понуди стилизовану добродошлицу свцојим гостима.

Када узмете бродић преко широке зелене Чао Праја риjеке, стижете у сасвим други свијет. Можда и други вијек. Pra Pradaeng је крушколики дио земље настао од меандра Чао Праје гдје се живот одвија као и прије 200 година.

У близини хотела-бутика са 12 соба налазе се мочвара, плантаже воћа и рибарске кућице.

Када прођете воћњаке од папаје и кокоса, наилазите на собе изграђене од бамбуса, челика и стакла. Оне су повезане дрвеном стазом са рестораном и базеном. Једна „соба" је без зидова и таванице и гости могу да спавају под звијездама.

Хотел је идеја 36-годишњег Јирајуа Туљанонда, чија мајка држи предивни Old Bankok Inn у граду. Иако је Јирају рођен у Бангкоку, све до 2006. није чуо за Пра Прадаенг када га је Time Magazine назвао најбољом урбаном оазом Азије.

За доручак добијате свjеже цијеђени сок од кокоса, чај, тост, јаја и седам врсти тропског воћа.

Од слиједеће године, сваки гост који дође бициклом добија 15% попуста.

Шта све чин овај хотел зеленим? Подови, зидови и таванице су од рециклираног дрвета и локалног бамбуса, изолација је урађена од старим кутија од сокова; LED освjетљење ради на сунчеву и енергију вjетра; соларни шпорети су у кухињи гдjе се припрема само органска, вегетаријанска храна; а за воду се користи прерађена кишница.

Будући да дјели ријеку са 10 милиона људи, The Three House је обећао да ће за сваку резервацију уклонити по килограм ђубрета; од прошлог новембра уклоњен је 1.021 кг.

Једна ексцентрична караклтеристика је та што су собе названеи по инсектима. Јирају воли да цитира Џонаса Салка, проналазача вакцине против дjечје парализе.

„Ако би сви инсекти нестали са земље, у року од 50 година сав живот на планети би се окончао. Ако би сви људи нестали са земље, у року од 50 година сви облици живота би процвjетали".

Цијена двокреветне собе је од 97 евра за ноћ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана