Ако сте одлучили да љетујете у Неуму, ево какве вас цијене тамо очекују...

Depo.ba
Ако сте одлучили да љетујете у Неуму, ево какве вас цијене тамо очекују...

Неум - Иако су цијене генерално много ниже него у Хрватској, смјештај је тек незнатно јефтинији. Тако ћете студио апартман за двије особе, додуше с балконом и погледом на море, платити од 30 до 40 евра за ноћ

Откако је Хрватска 1. јула ове године ушла у Европску унију, држављани БиХ без биометријског пасоша, осим ако нису одлучили годишњи одмор провести на црногорском приморју, имали су још једну 'ближу' опцију - љетовати у Неуму.

Пут до Неума у међувремену се претворио у праву драму за све без одговарајућег пасоша. Наиме, једини пут је преко Свитаве - кривудаве 'козје стазе', како неки описују асфалтиран, али узак сеоски пут дуг 50-ак километара, на којем се два аутомобила тешко могу мимоићи и који није за оне са слабијим желуцем.

У Неуму ће вас, пак, усред сезоне дочекати полупразна плажа. Осим викендом, када се све напуни.

Више је домаћих, али има и страних туриста, а умјесто далматинских пјесама, које нас дочекају на хрватском приморју, из неумских башти у ноћним сатима одјекује 'ситни вез'.

Цијене су скоро па исте као и у Сарајеву - значи нешто више него у остатку БиХ, али пуно ниже него у Хрватској. Тако ћете кафу у Неуму платити од 1,5 до 2,5 КМ, зависи од локације, Кокаколу и точено пиво од пола литра у кафићу су 1,5 КМ до двије, пица маргарита се може појести за седам КМ, мала порција ћевапа је три, а велика шест КМ. Цијене воћа и поврћа, такође, врло су сличне оним у остатку Босне и Херцеговине.

Кад је ријеч о реквизитима за плажу - изнајмљивање лежаљке и сунцобрана је по пет КМ по дану.

Иако су цијене генерално много ниже него у Хрватској, смјештај је тек незнатно јефтинији. Тако ћете студио апартман за двије особе, додуше с балконом и погледом на море, платити од 30 до 40 еура за ноћ, што нимало не чуди будући да је тринаест километара обале БиХ на Јадрану за многе једина могућност да ове године 'поквасе ноге' у мору, то су и власници приватних апартмана схватили и одлучили искористити прилику - па повећали цијене ноћења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана