10 мјеста која морате посјетити пре него што поскупе

Б92
10 мјеста која морате посјетити пре него што поскупе

Жеља за путовањима увелико вам је већа него дебљина новчаника? Било да волите да се излежавате на плажи или сте луталица, ова мјеста нуде вам пуно доживљаја за мало новца.

Међутим, многа од њих ускоро ће изгубити статус јефтиних дестинација, зато пожурите док још можете да их приуштите, пише dnevnik.hr.

Филипини

Било да сте један од оних који воли да се цијењка, авантуристички тип, или волите добру храну - свакако бисте морали да размислите о посјети Филипинима. Чак је и "Lonley Planet" прогласио Филипине дестинацијом која пружа пуно за мало новца, а Манила је проглашена топ дестинацијом за шопинг. Ако мислите да се Филипини још нису опоравили након разорног тајфуна и како још није право вријеме за путовање - варате се. Економија државе ослања се управо на туризам, а и већи дио земље укључујући и многа одмаралишта остао је нетакнут.

Грчка

Након неколико година немира и економске кризе, Грци су преполовили цијене својих услуга. Па ако волите древне рушевине и предивне плаже, сада уз то имате и јефтину клопу и смјештај. И Грци ће учинити ама баш све да код њих оставите своје евре.

Доминиканска Република

Можете ли себи да приуштите азурно плаво море и бијеле пјешчане плаже? У Доминиканској републици можете. Иако Кариби нису познати као цијеновно приступачна дестинација, Доминиканска Република остаје оаза у овом дијелу свијета. Барем за сада.

Мексико Сити

Двије су чињенице које стављају Мексико Сити на ову листу. Прва је та што током цијеле године можете наћи (релативно) јефтине летове према Мексику, а друга је што можете уживати у луксузу за мање новца него у другим метрополама свијета. Недавно је Мексико Сити проглашен градом који нуди најјефтинији смјештај у хотелима с пет звјездица.

Лисабон, Португал

Лисабон је лијеп за очи исто као што је и прихватљив за ваш новчаник. Овај град који се протеже на неколико питорескних брежуљака идеална је комбинација пријатељски расположених становника, вијугавих улица и цијеновно прихватљивих понуда. Недавно је рађено истраживање које је обухватило чак 72 већа града, а гледане су цијене у хотелима средње класе. Резултати истраживања ставили су Лисабон на прво мјесто по цијенама у хотелима с 3 или 4 звездице.

Букурешт, Румунија

Иако се још бори са својом комунистичком прошлошћу, Букурешт одише животом метрополе. И док све више и више путника посјећује и открива овај град, некад познат као „мали Париз", ипак је остао релативно цијеновно приступачан и право мјесто гдје ћете за мало новца добити пуно.

Индија

Пут до Индије је релативно скуп, али тај трошак компензоваћете цијенама у самој Индији. Повољан смјештај, прегршт бесплатних прелијепих дестинација, и бесрамно јефтин шопинг и ресторани, умањиће нервозу која је настала због скупоће авионске карте. Lonley Planet сврстао је Индију у сам врх дестинација по приступачним ценама.

Софија

Лисабон је заузео прво мjесто у истраживању јефтиних хотела, а Софија - друго. Дневни трошак боравка у Софији стајаће вас 42 евра по особи с укљученим смjештајем, превозом, храном и активностима. А вjерујте, у Софији има пуно тога да се види.

Никарагва

Сваке године појави се нова држава у Централној Америци која се дичи титулом да ће постати нова Костарика - поприлично сигурна, богата природним љепотама, и није скупа и претрпана туристима. Ове године ту титулу добила је Никарагва. Вулкани, кишне шуме, реке и плаже маме туристе који траже авантуризам по ниској цијени.

Рига

Тренутно је Рига јефтина, међутим, то би ускоро могло да се промјени због чињенице да је проглашена Европском престоницом културе за 2014. годину. За сад још увијек можете уживати у релативно ниским цијенама, али ускоро то више неће бити тако. Зато...

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана