Живот у Аустрији се враћа у нормалне токове: Отворени тржни центри, пијаце и фризерски салони

AA
Живот у Аустрији се враћа у нормалне токове: Отворени тржни центри, пијаце и фризерски салони

БЕЧ - Власти Аустрије почеле су ублажавати мјере које су уведене у оквиру борбе против ширења вируса коронапа су након мјесец и пол поновно отворени тржни центри и фризерски салони.

Аустријска влада се одлучила на ублажавање рестриктивних мјера након што је дошло до пада дневног броја заражених и повећања броја излијечених особа.

У Аустрији су јуче окончана сва ограничења кретања људи, а данас су почели с радом сви субјекти, изузев оних и секторима туризма и гастрономије.

Отварање тржних центара, фризерских и козметичких салона велики су кораци ка нормализацији свакодневнице у Аустрији.

Бројни грађани данас су поново искористили могућност одласка и на пијаце, а посебно пуне руке посла имају аустријски фризери.

Фризер у Бечу Синан Демиркопаран је казао да је велики број муштерија дошао на шишање након скоро два мјесеца паузе колико салони нису радили.

Он је казао да се поштују препоруке о хигијенским условима рада и социјалне удаљености међу муштеријама.

- Направили смо дистанцу међу столицама за муштерије. Користимо посебне маске, а муштерије примамо по заказаним терминима и избјегавамо гужву у салону. Нисмо радили скоро два мјесеца и очекујемо помоћ од државних власти - казао је Демиркопаран.

Аустријске власти су најавиле да ће у наредној фази релаксације мјера борбе против вируса 15. маја бити поново отворене школе, богомоље и ресторани, а да ће 29. маја бити отворени и хотели, зоолошки вртови и затворени базени.

Према посљедњим подацима Министарства здравства у Аустрији је вирусом корона заражено 15.506 људи, а умрло је 596 обољелих.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана