Жена која је спасила 30 беба из ђубрета

Aгенције
Жена која је спасила 30 беба из ђубрета

Лоу Ксаојинг постала је прави херој након што се у јавности појавила прича о њеним несебичним дјелима збрињавања напуштене дјеце.

Лоу, која сада има 88 година и пати од отказивања бубрега, пронашла је и одгајила преко тридесеторо напуштене дјеце које је пронашла на улици града Ђинхуа, преживљавајући једино од рециклирања ђубрета.

Она и њен муж, који је преминуо прије 17 година, задржали су четворо дјеце док су осталу послали код пријатеља и других чланова породице како би имали нову прилику за живот.

Њеног најмлађег сина, који сада има само 7 година, Лоу је пронашла у канти за ђубре када је имала 82 године.

„Иако сам старила, нисам једноставно могла да игноришем бебу и оставим је да умре у ђубрету. Био је толико сладак. Повела сам га кући, која је изузетно скромна, и неговала како бих му повратила здравље. Сада је већ дјечак и што је најважније, срећан је и здрав".

Племенита прича започела је када је Лоу пронашла прву бебу 1972. године приликом сакупљања ђубрета.

„Дјевојчица је само лежала у ђубрету, бјеспомоћна и напуштена. Нисам могла да је оставим да умре. Гледајући је како расте и постаје све јача била је права срећа за нас. Схватила сам да ако имам снаге да рециклирам ђубре, како да не рециклирам нешто тако драгоцено као људски живот, живот дјетета. Овој дјеци је потребна љубав. То су све драгоцени животи. Не могу да разумијем како неко само може да их остави тако рањиве на улици да умру", објаснила је Лоу.

Лоу такође има и једну биолошку кћерку која је такође на себе преузела бригу о напуштеним бебама. Приче о њеном доброчинитељству прошириле су се Кином, гдје хиљаде беба бива остављено на улици јер родитељи једноставно немају довољно новца да се брину о њима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана