Жељело га скоро 200 факултета, а ево како је шеснаестогодишњак изабрао шта ће студирати

ГС
Жељело га скоро 200 факултета, а ево како је шеснаестогодишњак изабрао шта ће студирати

ЊУ ОРЛЕАНС - Шеснаестогодишњи матурант Денис Малик Барнс изабрао је Универзитет Корнел, након што је добио више од 185 позитивних одговора о пријему на факултет, и пошто му је понуђено укупно око десет милиона долара за стипендије.

Матурант из Њу Орлеанса, најавио је да ће на јесен похађати Универзитет Корнел.

-Обавезао сам се да ћу похађати Универзитет Корнел и намјеравам да се бавим информатиком, а да касније пређем на праксу развоја софтвера -  рекао је Барнс, који је за прилику објављивања одлуке обукао дукс Универзитета Корнел.

Додао је да је данас узбудљив дан за њега ињегову породицу и да се радује будућем раду на Корнелу, преноси РТС.

Барнс, који има просјек 4,98 и који ће дипломирати двије године раније у односу на своје вршњаке, рекао је прошлог мјесеца да жели да се бави информатиком а да затим студира право.

На факултете је почео да се пријављује у августу 2022, али истиче да није намјеравао да постави било какве рекорде.

-Како сам се пријављивао у што више школа, како је тај број растао, уз понуђене стипендије и одобрене пријеме, постајао сам заинтригиран - каже Барнс.

У петак је рекао да је од малих ногу одувијек знао чиме жели да се бави и да је одабрао Универзитет Корнел, који се налази на Итаки у Њујорку, јер је тај универзитет најбољи за његова интересовања, „припремиће га за успех, и пружиће му квалитетно образовање“.

-Желио бих да одем из Њу Орлеанса. Волим свој град, али желим да искусим нове ствари и стекенем другачија искуства - рекао је Барнс, обећавајући да ће се „увијек“ враћати кући.

Универзитет

-Корнел честита Денису и његовим будућим колегама, заједно са њиховим породицама, на свему што су урадили да би дошли до овог узбудљивог тренутка на свом образовном путовању. Узбуђени смо што можемо да пожелимо добродошлицу овој невјероватној групи будућих лидера у нашу заједницу кампуса за само неколико мјесеци - објавили су на Универзитету.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана