Застрашујући тренутак у Аја Напи: Туристи бјеже да би спасили животе, летјеле и лежаљке

B92
Foto: Printscreen

Опасни водени и ваздушни вртлог, изазво је пустош дуж обале популарног туристичког одмаралишта у Аја Напи. Тренутак када су летјеле лежаљке и сунцобрани, а туристи бјежали да би спасили животе је снимљен.

Снимак показује почетне фазе торнада у Аја Напи на Кипру у понедељак док је формирао дугачки, танки стуб изнад воде. Брзо је добио замах и развио се у твистер баш у стилу торнада и, како се његова брзина интензивирала, постајао је шири и бржи. На крају се пробио према плажи шаљући све у ваздух и комбинујући воду са пјеском док су туристи бјежали из тог подручја.

Локална полиција каже да није причињена већа штета, осим што је неколико лежаљки помјерано на плажи. Владини подаци показују да око 1.000.000 туриста из Уједињеног Краљевства путује на Кипар сваке године, а Аја Напа је једна од најпопуларнијих дестинација.

Витки 'торнади' или пијавице, се повремено појављују у касно љето и јесен и могу бити опасни за наутичаре и локације на обали, али не представљају пријетњу даље у унутрашњости јер се урушавају убрзо након што се пресјеле на копно.

Међутим, вртлози ваздушне и водене магле понекад могу да изазову штету колико и торнадо, преноси Дејли Мејл.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана