За краљицу Есватинија уприличена презентација прославе српске славе

Танјуг
За краљицу Есватинија уприличена презентација прославе српске славе

БЕОГРАД - Краљица Есватинија ЛаЗума, која борави у посјети Београду, обишла је данас Конак Кнегиње Љубице, заједно са супругом предсједника Србије Тамаром Вучић.

Краљица Есватинија је имала прилику да у овом споменику културе од изузетног значаја види како је изгледао градски живот у вријеме прве владавине Кнеза Милоша Обреновића, у доба када је Кнежевина Србија прелазила са оријенталног на средњоевропски начин живота.

За краљицу је уприличена презентација прославе српске славе Свети Никола, породичне славе Обреновића, са демонстрацијом славских обичаја - паљењем свијеће, служењем жита, ломљењем колача и постављањем посне славске трпезе.

Краљица Есватинија и супруга предсједника Србије обишле су Конак и његове салоне, а у делегацији краљице Есватинија биле су и принцезе ове Краљевине.

Краљица Есватинија ЛаЗума дошла је у Београд са својим супругом краљем Мсватијем Трећим, који борави у званичној посјети Србији од 19. до 22. октобра, а коме је домаћин предсједник Србије Александар Вучић.

Посјета краља и краљице Есватинија долази три мјесеца након што је Тамара Вучић у јулу посјетила ову јужноафричку државу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана