Вормхол: Сва средства безбједна након упада хакера

Срна
Foto: Илустрација

ЛОНДОН- Интернет страница "Вормхол", која омогућава пренос информација са једне мреже са криптовалутама на другу, саопштила је да су "сва средства безбједна" након што су им хакери "искористили" 120.000 јединица етеријума.

У саопштењу нису објављени други детаљи.

Хакери су нешто раније украли криптовалуту етеријум у вриједности већој од 320 милиона долара са платформе "Вормхол", што је четврта по величини крађа ове валуте.

Аналитичка фирма "Елиптик", чије је сједиште у Лондону, саопштила је да су хакери преваром створили токене "ВЕТХ" од чега је скоро 94.000 етеријума касније пребачено на такозвани "блокчејн" одакле се врше трансакције те валуте.

"Вормхол" је саопштио да су успјели да поправе спорни пропуст у систему, али да још раде на успостављању пуног рада мреже.

Платформе "ДЕФИ" омогућавају корисницима да дају у зајам, позајмљују и чувају криптовалуте, а да притом "обилазе" традиционалне мјере финансијских контрола попут банака.

Преваре и крађе на платформама "ДЕФИ" прошле године премашиле су десет милијарди долара што указује на ризике у овој брзорастућој али, углавном, нерегулисаној области криптовалута. /крај/дл

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана