Волмарт прекида продају цигарета, пале акције дуванџија

Танјуг
Волмарт прекида продају цигарета, пале акције дуванџија

ЊУЈОРК- Акције дуванских компанија у САД су пале након што је Вол Стрит Журнал објавио да трговачки ланац Волмарт обуставља продају цигарета у неким продавницама, што је подстакло страх инвеститора да би и други трговци могли да учине исто.

Алтрија група, која дистрибуира цигарете, пала је за 1,6 посто на трговању прије званичног отварања Њујоршке берзе, док је Бритиш Американ Тобако забиљежио незнатну промјену вриједности акција у Лондону, након што је на претходној сесији био у порасту за 1,2 процента, преноси "Блумберг Њуз".

Волмарт ће прекинути продају цигарета у неким продавницама у Калифорнији, Флориди, Новом Мексику и Арканзасу, о чему је вођења интерна дебата у том малопродајном ланцу, наводи лист, позивајући се на неименоване али поуздане изворе.

У појединим радњама, цигарете ће на полицама замијенити самоуслужне регистар касе за плаћање и понуда слаткиша и хране.

ВСЖ је цитирао неименовану портпаролку која је навела да Волмарта не планира да обустави сву продају цигарета и да предузима кораке да продајни простор користи ефикасније. Из компаније нису одмах одговорили на захтјев "Блумберг Њуза" за коментаром.

Волмарт је такође пооштрио политику продаје оружја и муниције посљедњих година. Осим тога, ово није први продавац који је зауставио продају цигарета у САД, будући да је прије њега то учинио Таргет 1996. године.

Произвођач дувана и дувански производа Империјал Брендс је након извештаја ВСЖ-а забиљежио смањење првобитних добитака по акцији, успоривши раст цијене на 0,9 процената.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана