Војвоткиња од Јорка болује од меланома

GS
Foto: FB

Војвоткиња од Јорка, Сарах Фергусон, болује од малигног меланома који јој је дијагностикован након уклањања младежа током лијечења рака дојке.

Војвоткињи је уклоњено неколико младежа који су анализирани док је обављања реконструктивна операција послије мастектомије, саопштио је њен гласноговорник. Она је трећа особа из краљевске породице којој је био потребан медицински захват протекле седмице.

"Њен дерматолог је затражио уклањање неколико младежа који су анализирани током оперативног захвата реконструктивне хирургије након мастекетомије, а један од њих је био малиган. Обављају се додатне провјере како би се осигурало да је меланом откривен у раним фазама. Војвоткиња се захваљујује цијелом медицинском тиму на помоћи. Она вјерује да њен случај наглашава важност провјере величине, облика, боје, текстуре и појаве нових младежа, што може бити знак меланома", навео је гласноговорник.

Фергусон се сада налази у Великој Британији након што се опорављала у Аустрији. Прошле године јој је уочен рак дојке током рутинске мамографије.

Шездесечетверогодишња војвоткиња је десет година била удата за војводу од Јорка, принца Андрева, а развели су се 1996. године. Ипак, настављају дијелити дом у Ројал Лодге Виндсор Грет Парку. Имају двије кћерке, принцезе Беатрице (35) и Еугенију (33), као и троје унучади.

Принцеза од Велса, Кетрин, налази се у болници гдје је обављен абдоминални захват, док краља Чарлса чека третман због бенигног проблема с простатом, преноси Кликс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана