Војводство се рекламира летовима на - метли VIDEO

Агенције
Војводство се рекламира летовима на - метли VIDEO

Једно војводство на југу Пољске своје природне љепоте и знаменитости културе и историје реламира нудећи туристима поглед из птичије перспективе, "летом на метли".

Специјални симулатор који је наручило Шветокришко војводство омогућице туристима да "обиђу" знаменитости тим - како тврди народно вјеровање - омиљеним превозним средством вјештица.

Нове технологија омогућавају путнику на имагинарној метли да га у посебној капсули "понесу" кроз олују удари ветра или да осјети мирис четинарских шума у националном парку.

Симулатор функционише попут авио и симулатора свемирских летова који одавно нису новина у забавним парковима у неким западним земљама. Ново је то што је једна регионална туристичка организација одлучила да симулира лет славних вјештица које су се, по бајкама и легендама, окупљале баш у тим областима југа Пољске.

"Мултимедијска унутрашњост капусла омађијаће путника не само визуелним, звучним ефектима или кретањем. Омогућава пут по војводству у више димензија, а туристи ће заиста осјетити мирис четинарских шума и летњу кишу изнад Светог Крста", тврди представник регионалне туристичке организације Јарослав Панек.

Специјални ефекти у симулатору прате филмску причу, када се "пролази" кроз олују, када "удара гром" и "сијевају муње" око капсуле, а симулатор осим мириса умије да произведе и снијег или водену прашину кише.

Први туристи и Пољаци жељни љета на метли добиће могућност за то идућег прољећа на туристичком сајму у мјесту Кјелце, а симулатор ће касније и на туристичке сајмове у Европи.

Све су прилике да ће похрлити и домаће становништво, будући да је већини Пољака ове године због банкрота агенција присјело љетовање.

У тој земљи пропале су чак и велике, до недавно солидне фирме, а страховање туриста да ће их избацити из хотела иако су платили аранжмане, навело је Пољаке да се при избору све мање руководе цијеном аранжмана.

Туристичке агенције су ове сезоне падале једна за другом и оштетиле 35.000 до 40.000 грађана су унапред платили љетовање. Само стечај агенције "Sky Travel " је покварио, скратио или спречио љетовање 23.000 клијената.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана