Влада САД покренула сајт Канцеларије за проучавање аномалних феномена летења

Tanjug
Foto: Twitter

Америчке власти покренуле су веб страницу Канцеларије за проучавање различитих аномалних феномена летења (ААРО), раније означаваних као НЛО, осмишљену да информише јавност о најновијим достигнућима у тој области.

„Наш тим стручњака предводи напоре америчке владе да се бави неидентификованим аномалним феноменима (УАП) користећи ригорозни научни оквир и приступ заснован на подацима. Од свог оснивања у јулу 2022. године, ААРО је предузео важне кораке да побољша прикупљање података, стандардизује захтеве извештавања и ублажи потенцијалне претње безбедности", истиче се у саопштењу на сајту Канцеларије.

Како се наводи, планирано је да нови сајт буде коришћен за информисање јавности о најновијим дешавањима у раду одељења и за поједностављење процеса прикупљања информација. 

Такође, додаје се, војни пилоти и даље морају да пријаве инциденте сусрета са неидентификованим објектима својој команди, а цивилни пилоти служби контроле летења, која затим податке преноси Управи за цивилно ваздухопловство одакле ће ићи у ААРО.

На сајту Канцеларије је објављено и неколико видео снимака „нерешених” случајева сусрета са неидентификованим феноменима летења у САД и шире, а најављено и објављивање извештаја о раду владе на ову тему.

Прошлог мјесеца у Конгресу САД одржана су саслушања са бројним бившим америчким војним и обавештајним званичницима о проблему НЛО-а и владином поступању са извештајима о њима. 

Један од учесника саслушања тврдио је да америчка влада поседује не само олупине самих неидентификованих возила, већ вероватно и остатке створења којима припадају.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана