Вјерска полиција булдожерима у Нигерији уништила готово 4 милиона флаша пива

ГС
Foto: Aгенције

Готово 4 милиона флаша пива уништено је у Нигерији помоћу булдожера, а ову акцију је обавила нигеријска вјерска полиција у граду Кану у истоименој држави.

Булдожерима су уништене укупно 3.873.163 флаше пива у вријеме када је вјерска полиција интензивирала своје активности на сузбијању забрањеног алкохолног пића. Уништавање флаша су обавили припадници шеријатске полиције под називом Хисах на отвореном простору у селу Тудун Калебава.

Булдожери су прелазили преко флаша, а присутни међу којима су били званичници вјерске полиције су узвикивали "Алаху Екбер".

"Кано је шеријатска држава у којој су продаја, конзумирање и посједовање алкохолних супстанци забрањени. Ово је показатељ да ми побјеђујемо у рату против дроге и свих опојних средстава", изјавио је шеф Хисбаха Харуна Ибн Сина.

Након уништавања флаша је алкохол запаљен, а ватра је горјела цијелу ноћ.

Шеријатска полиција има задатак да проводи шеријат у држави која граничи с регијама у којим владају екстремисти.

Уништени алкохол се прикупљао мјесецима од кријумчара који су га покушали прокријумчарити с југа гдје живи хришћанска већина.

Након пада диктатуре у Кану и другим муслиманским државама уведен је шеријат, а продаја или конзумирање алкохола се кажњава са 80 удараца бичем, преноси портал Кликс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана