Велике компаније форсирају да се убудуће ради од куће

Срна
Велике компаније форсирају да се убудуће ради од куће

ЛОС АНЂЕЛЕС - Све више компанија у свијету најављује да ће и након завшетка пандемије вируса корона њихови запослени наставити да раде од својих кућа са повременим доласцима у фирму.

Још једна велика компанија најављује овакав расплет - то је “Селесфорс”, фирма која се бави савјетовањем и едукацијом, са централом у Калифорнији.

На службеном блогу ове компаније пише да је завршен период у којем су људи радили од 9.00 до 17.00.

Прошла година показала је да се посао може организовати и без рада у канцеларијама.

Америчка компанија неће наговарати или присиљавати особље да ради од куће, али ће им дати могућност да изаберу једну од три категорије начина рада, што ће им омогућити већу слободу при организовању дневног распореда.

У данашњем, константно повезаном свијету, више нема смисла очекивати од запослених осмочасовне смјене, сматрају у овој компанији, те наглашавају да је радницима данас важна флексибилност како би били успјешни.

Три могућа начина рада су канцеларијски, потпуно удаљени /кућни/ и флексибилни /комбинација прва два начина/.

Брент Хадер из “Селесфорса” сматра да ће се најмањи број запослених одлучити на рад само у канцеларији, те да ће дио њих потпуно напустити пословне зграде и радити од куће, док би се флексибилна категорија могла показати најзанимљивијом.

Та категорија комбиноваће рад од куће са повременим доласцима у канцеларију, на примјер три дана у седмици.

Запослени би долазили на састанке и договоре о значајним питањима са колегама, те на пословне презентације, док би остатак радне седмице провели у раду од куће, преноси портал “Верџ”.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана