Велика руска организација се сели у Београд

Г.С.
Велика руска организација се сели у Београд

Спирит је обуставио експанзију својих просторија у Русији и одлучио да све запослене пресели у главни град Србије.

„Због ситуације у свијету смо приморани да одустанемо од планова о проширењу инфраструктуре у Москви и да се фокусирамо на пребацивање тимова у Београд. Јединствена ствар са еспортом је одувијек била приступачност. Гдје год жијвели, шта год радили и у шта год вјеровали, врата еспорта ће вам увијек бити отворена", наводи се у саопштењу.

Тим Спирит је недавно била једна од неколико руских организација које су погођене санкцијама у великом броју еспорта, због чега им је забрањено да се такмиче на највећим такмичењима.

„Нажалост, ствари се мијењају и једна од њих је тренутна ситуација између Русије и Украјине, одакле је већина наших запослених и играча. Узимајући у обзир све околности, међу којима су и оне практичне и оне етичке, одлука да се промијени мјесто рада дјелује као једина исправна", додаје се.

У недавном саопштењу ова екипа је бурно реаговала због избацивања из ЕСЛ кантер-страјк турнира, након чега је њеним играчима дозвољено да играју, али без тимских обиљежја.

„Еспорт никада није имао границе и одреднице на мапи. Ми у Тиму Спирит смо изградили близак однос са нашом заједницом широм свијета и вјерујемо да ће она бити још снажнија. Без обзира на то гдје живите и којим језиком говорите, бићемо заједно", подвучено је у саопштењу руског тима који броји екипе у Доти 2, CS:GO-у, ЛоЛ-у и Хартстоуну, преноси Спутњик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана