Узорци косе тројице америчких предсједника биће лансирани у свемир

Танјуг
Узорци косе тројице америчких предсједника биће лансирани у свемир

ВАШИНГТОН- Узорци косе тројице америчких предсједника биће лансирани у дубоки свемир касније овог мјесеца, пише "Houston Chronicle".

Према писању листа, ријеч је о узорцима косе Џона Ф. Кенедија, Двајта Ајзенхауера и Џорџа Вашингтона који ће бити на лету упућеном ка дубоком свемиру.

Мисију ће организовати "Селестис", компанија специјализована за слање кремираних посмртних остатака и узорака ДНК у свемир.

-Апсолутно је изводљиво, са научне тачке гледишта, да будући истраживачи могу да пронађу ову летећу капсулу и проуче шта је у њој. Сматрамо да тиме одајемо признање тројици предсједника -рекао је предсједник компаније Колби Јангблад.

Поред узорака косе некадашњих предсједника САД, на лету ће бити и пепео креатора серије "Звјездане стазе" Џина Роденберија, његове супруге Мајел Барет Роденбери и ДНК узорак њиховог сина.

-Веома смо задовољни што смо овом мисијом испунили обећање које сам дао Мајел Барет Роденбери 1997. године, да ћемо једног дана заједно са њом и њеним супругом, креатором Звјезданих стаза Џином Роденберијем, летјети меморијалним летом у дубоки свемир - рекао је извршни директор компаније Чарлс Чафер.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана