Уз помоћ пса дјевојчица преживјела 11 дана у дивљини

Агенције
Уз помоћ пса дјевојчица преживјела 11 дана у дивљини

Карина Чикитова има само три године и живи у руском селу Јакутији. Упркос њеној младости, доживјела је неке невјероватне авантуре.

Ова дјевојчица провела је 11 дугих дана, а испоставило се да је преживјела захваљујући необичном, вјерном чувару... Све је почело када је тата дјевојчице кренуо у своје родно село.

Изашао је из дворишта, а дијете је кренуло за њим. Отац није знао да га је дјевојчица пратила, док је са друге стране мајка мислила да је отац повео Карину.

- Прво нисмо ни знали да се изгубила. Супруг је кренуо у родно село и мислили смо да ју је повео. А он није ни знао да је кренула за њим. Тек када смо се први пут чули послије четири дана, схватили смо да је нема. – испричала је мајка.

На сву срећу, мала Карина је себи брзо пронашла друштво, пса који јој је све вријеме помагао да се снађе. Полицији је испричала да се хранила бобицама, спавала у трави, а да ју је током хладних ноћи грејао пас. И не само то – овај диван пас се након девет дана вратио у село.

- И даље је непознато како је пас схватио да велики број спасилаца тражи баш Карину, али их је некако наговорио да га прате и убрзо их одвео до дјетета!– изјавила је портпарол спласилачке службе Афанасиј Николајев.

Иначе, село Јакутија налази се у источном Сибиру, чувеном по планинама и висоравнима које су прекривене тајгама чији су становници медведи, вукови и лисице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана