Упознајте супругу новог британског премијера: Лијепа Индијка богатија је од свог супруга

Kliks
Foto: Instagram

Риши Сунак постао је нови британски премијер и уједно први хиндус на овој позицији, но то није једина ствар која је привукла пажњу јавности. Ту је и његова лијепа супруга Аксата Мурти, која иза себе има цијелу империју.

Аксата је ћерка индијског милијардера Нарајане Муртија, једног од најпознатијих бизнисмена у земљи којег називају и индијским Билом Гејтсом.

Она и Риши упознали су се на Станфорду док су били студенти, а затим су се вјенчали 2009. године. Данас заједно имају ћерке Кришну и Аноушку. Ипак, Аксатина биографија је и више него занимљива.

Аксата је модна дизајнерица, а као насљедница великог богатства, у фокус јавности доспјела је када се раније ове године показало како нема домицилни статус, што значи да није морала плаћати никакав порез на своју зараду изван Уједињеног Краљевства. Касније је, пак, пристала платити британски порез на свој свјетски приход.

Унаточ огромном богатсву које данас има њена породица, и томе што је она чак богатија од свог супруга, Муртy је долазила из скромне породице.

То потврђује и писмо њеног оца, објављено 2013. гдје се присјетио како је вијест о њезином рођењу чуо од свог колеге, јер си породица није могла приуштити телефон.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана