Улаз у историјску тржницу Виторио Емануеле II у Милану исцртан графитима (ВИДЕО)

Танјуг
Улаз у историјску тржницу Виторио Емануеле II у Милану исцртан графитима (ВИДЕО)

МИЛАНО – Три неидентификоване особе су графитима исцртале високи камени улаз у познату историјску тржницу Виторио Емануеле II у Милану, знаменити тржни центар који је 1861. године пројектовао, а 1865. и саградио архитекта Ђузепе Менгони у самом срцу главног града Ломбардије.

На видео снимку објављеном на друштвеним мрежама виде се три особе у црном које су се попеле на врх импозантне капије миланске тржнице и исцртавале графите наочиглед туриста окупљених на тргу, преноси Ројтерс.

Локална полиција је саопштила да су три особе примijећене у понедjељак око 22.20, али су брзо и побjегле и полиција није успjела да их ухвати.

У току је истрага и покушај да се идентификују чланови групе и процijени како су успjели да се домогну тешко приступачног врха капије који је на висини од преко 20 метара, саопштено је из полиције.

Према оцjени полиције графити се не могу довести у везу са политичким и еколошким групама чији су чланови посљедњих месеци изводили субверзивне акције у италијанским музејима, на археолошким локацијама и објектима историјског архитектонског насљеђа.

Овај инцидент је разбjeснио замјеника премијера Италије Матеа Салвинија, који је рекао да би починиоци требало да добију "лекцију коју никада неће заборавити - затвор, новчане казне или рад у заједници", пренио је портал Њуз ин Франс.

У овој историјској тржници Виторио Емануеле II, знаменитости Милана, данас се налазе бројне продавнице, бутици, ресторани и хотели.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана