Угинуо рањени белоглави суп

Танјуг
Foto: Танјуг

САРАЈЕВО - На подручју шуме изнад Мишевића, у БиХ, пронађен је рањени белоглави суп који је усљед тешких повриједа јутрос угинуо.

Орнитолошо друштво "Наше птице" је потврдило да је белоглави суп пронађен у уторак око 16:00 сати, након чега је усљедила брза заједничка акција чланова Коњичког клуба "Басљуил", који су птицу пренијели у просторије клуба.

У покушају спашавања белоглавог супа учествовало је поменуто друштво, као и Омладински клуб "Нови вал", који су припремили све за пријем птице у специјални кавез у Благају намјењен белоглавим суповима.

Птица је потом транспортована на Ветеринарски факултет у Сарајеву, гдје је прегледом утврђено да је имала сломљено крило и рану од ватреног оружја.

Међутим, упркос указивању стручне помоћи и припреме за оперативни захват, белоглави суп је угинуо.

Поводом овог случаја ће бити упућена пријава Кантоналној управи за инспекцијске послове Кантона Сарајево, пренио је сарајевски портал Клиџ.

"Овај догађај је још један доказ да је криволов у БиХ озбиљан проблем и да не чуди зашто је наша земља на самом врху по степену криволова у Европи, саопштено је из Орнитолошког друштва "Наше птице".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана