У Србији дупло више турских туриста него 2019. године

Срна
Foto: Илустрација

БЕОГРАД– Турска је за Србију значајно туристичко тржиште, јер број гостију из те земље стално расте, о чему свједочи податак да су турски туристи 2021. имали дупло више ноћења него 2019. године, рекла је директор Туристиичке организациије Србије /ТОС/ Марија Лабовић.

Лабовићева је објаснила да је ради тога веома важна промоција домаћих туристичких потенцијала, због чега се ТОС појавио на 25. Међународном сајму туризма и путовања у Турској /ЕМИТ/, гдје се представио са Туристичком организацијом Београда.

"Значајно је да на турском тржишту имамо континуирану интензивну кампању, нарочито сада када поред више директних летова из Београда за Истанбул и лета за Анкару имамо и директну везу Краљева и Ниша са Истанбулом, што нам омогућава да привучемо још већи број туриста из Турске", нагласила је Лабовићева.

Према њеним ријечима, ТОС је интензивирао и дигиталну кампању на више од 15 најзначајнијих турских сајтова, а она ће трајати до средине марта, саопштила је Туристичка организација Србије.

Сајам туризма у Турској обиђе око 50.000 гостију, а ове године га је посјетио и турски министар туризма и културе Мехмет Нури Ерој, који је био и штанду ТОС-а, гдје се упознао о туристичким садржајима Србије. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана