У сиријским камповима бебе умиру од хладноће

ГС
Foto: putvjernika.com

Двије бебе су рпеминуле од хладноће након што су Идлиб захватили снијег и веома хладно вријеме.

Хладноћа је огроман проблем за расељене људе који покушавају преживјети у камповима на сјеверозападу Сирије, а званичник УН-а је за АФП казао да су преминуле двије бебе, једна дјевојчица jе рођена прије два мјесеца, а друга прије само седам дана.

 Око 2,8 милиона људи је потражило уточиште на територију који контролише опозиција након што су своје домове напустили током грађанског рата који траје већ десет година. Многи живе у трошним шаторима без топле одјеће и било каквог начина за гријање

УН је упозорио да се ситуација погоршава због катастрофалне економске ситуације у Сирији, а цијене хране су удвостручене. Такође, премало је средстава за помоћ током зиме, а потребе су све веће.Преминуле бебе биле су с породица у камповима у ал-Зиyари и ал-Схеикх Бахру, сјеверно од Идлиба

У јануару је преминуо и једномјесечни дјечак због хладноће у Јараблусу, а још једно дијете је погинуло 18. јануара након урушавања шатора усљед снијега.

Снијег је у Идлибу и Халепу прекрио 287 кампова, а уништено је 935 шатора и оштећено више од 9.500. Од почетка ове године је забиљежено 68 пожара у камповима у којима је погинуло двоје и повријеђено 24 људи.

Пожари су углавном резултат кориштења пећи за гријање, преноси Кликс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана