У Сибиру ове године температуре иду и до -62 степена

GS
Foto: Instagram

У Јакутији, највећој регији у Русији која се налази у Сибиру, ове године температуре се спуштају далеко испод просјечних. Из регионалног хидрометеоролошког центра су упозорили да ноћне температуре могу достићи и -62 степена.

Највећа регија у Русији Јакутија која се налази у Сибиру позната је по хладној зими која почиње у октобру, а завршава се у априлу. Просјечна температура током зиме је од -35 до -45 степени. Међутим, ове године зима у Јакутији је доста хладнија.

Просјечна дневна температура у првим седмицама нове године била је 7 степени испод климатске норме. Становцници Јакутска након кратког затопљења у четвртак (температура није била нижа од -32) припремају се за ново захлађење.

"Први пут је зима толико хладна. Раније је било пуно топлије, а сада је пуно хладније. Ми, домаћи, то осјетимо, али посјетиоци се углавном смрзавају до костију", рекао је један од становника Јакутска.

Због аномалних мразева у школама Јакутска је одгођена настава, густа магла је проузроковала најмање једну масовну саобраћајну несрећу, пише ЕuroNews.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана