У САД-у и Великој Британији више времена се проводи на ТикТоку него на Јутјубу

ГС
Foto: ИЛУСТРАЦИЈА

У извјештају компаније App Annie је наведено да се у Сједињеним Америчким Државама и Великој Британији дневно дуже користи Андроид апликација ТикТока него Јутјуб-а.

Истакнуто је да се у овим државама више времена проводи на ТикТоковој апликацији. Оцијењено је да је то посљедица тога што је ова апликација побољшана, а то се односи и на квалитет емитовања видеозаписа.

YоуТубеова апликација је и даље међу пет оних које се најдуже користе - на којима се проводи највише времена. Међутим, Јутјуб, који је у власништву Гугл-а, има двије милијарде корисника, што је знатно више од 700 милиона ТикТокових корисника, а колико их је имао средином прошле године.

Извјештајем, односно истраживањем били су обухваћени искључиво они који имају мобителе с Андроид системом. Но, из истраживања је изузета Кина, гдје је ТикТок, познат под именом Douyin, , најпопуларнија апликација.

ТикТок је у априлу ове године надмашио Јутјуб по томе колико корисници проводе времена на његовој апликацији. Осим тога, ТикТокова апликација је 2020. била највише преузимана.

Треба нагласити и да је компанија специјализирана за анализу тржишта апликација, пише ББЦ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана