У необичној умјетности тражио бијег од љубавних проблема: Јордански сликар црта талогом од кафе FOTO

Анадолија
Foto: AA

АМАН – Јордански сликар Ахмед ал-Каран слика тозом од кафе, а том врстом умјетности се почео бавити како би пребродио љубавне јадe.

Каже да је у умјетности тражио начин да преболи своју несретно окончану љубавну причу, а утјеху је нашао у веома необичном начину сликања.

Као велики љубитељ кафе, Ал-Каран је у данима љубавних јада и разочарења несвјесно на дну шалице почео сликати лик своје дјевојке и резултат му се учинио веома занимљивим.

Потом се одлучио да слика кафом на што мањим подлогама.

-Самостално сам развијао технику сликања кафом малих слика на дну шалица и тацни. Постоје сликари који то раде на већим подлогама, али не знам да неко то ради на овакав начин. Користим калиграфске оловке и инжењерске алате за цртање - казао је Ал-Каран.

Портрети су најчешће слике које прави од кафе, а једну такву слику нацртао је на површини од пола центиметра квадратног и поднио је захтјев да се иста уврсти у Гинисову књигу рекорда.

Његов захтјев је одбијен с образложењем да испитивање цртежа с површином од пола центиметра захтијева велику пажњу и да људско око не може просуђивати дјело те величине.

Ал-Каран је чести посјетитељ кафетерија у јорданском Аману, а конобари су навикли да при чишћењу његовог стола нађу цртеж који им остави на дну шалице или тацне.

За израду мање захтјевних цртежа кафом му је потребно свега неколико минута, док оне захтјевније ради сатима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана