У Мисисипију ухваћен и убијен до сада највећи алигатор

Танјуг
У Мисисипију ухваћен и убијен до сада највећи алигатор

ЏЕКСОН- Алигатор велик као теренско возило ухваћен је и убијен у Мисисипију овог викенда, а његова величина је премашила претходни рекорд.

Одјељење за дивљач, рибу и паркове Мисисипија саопштило је да су четири ловца ухватили мужјака алигатора у суботу у ријеци Јазу, која се улива у Мисисипи, током отворене сезоне лова на алигаторе, пренио је  ЦБС.

-Био је дугачак 4,34 метра, са обимом стомака од 167 центиметара и обимом репа од 112 центиметара. Тежак је 364 килограма - објавило је одјељење на својој „Фејсбук“ страници.

Ловци су се борили са животињом седам сати. Добар дио бродске опреме је уништен, а успјели су да га вежу омчом, након чега је убијен из пушке.

Претходни алигатор који је држао рекорд ухваћен је 2017. године и утврђено је да је дугачак 4,3 метра и тежак 348 килограма.

Ловци ће за ухваћеног алигатора добити новчану награду од државе.

Мисисипи је одобрио јавни спортски лов на алигаторе 2005.     

Сезона траје 10 дана и омогућава ловцима да ухвате највише два алигатора, само ако су већи од 1,2 метра. Правила кажу да ако се лови други алигатор, он мора бити већи од 2,2 метра. Овогодишњи лов на ове дивље животиње у Мисисипију почео је у петак.

Гмизавци, који “нису природно агресивни према људима”, не смију да буду хватани, уклањани или убијани без дозволе државног одјељења за дивље животиње.

Ловцима је ове године одобрен додатни двонедјељни лов како би смањили популацију алигатора у неким областима у којима су се становници жалили да нападају њихове псе.

Становници страхују да би алигатори могли да нападну и њих.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана