Творац једне од најпознатијих криптовалута постао држављанин Црне Горе

ГС
Foto: Агенције

ПОДГОРИЦА- Једном од највећих стручњака у блокчејн индустрији, оснивачу итиријума, Виталику Бутерину додијељено је држављанство Црне Горе.

То је саопштило Министарство финансија и социјалног старања (МФСС) ове земље.Они су додали да је Бутерину држављанство додијељено у складу са чланом 12 Закона о црногорском држављанству, преноси Инвеститор.

"Бутерин је стекао црногорско држављанство пријемом, на приједлог предсједника Владе Црне Горе, Здравка Кривокапића, а након иницијативе министра финансија и социјалног старања, Милојка Спајића и мишљења тог ресора. Министар унутрашњих послова (МУП), Сергеј Секуловић је, препознајући значај ове иницијативе, донио одлуку о пријему у црногорско држављанство Виталика Бутерина на приједлог премијера и данас му је уручен пасош Црне Горе", пише у јучерашњем саопштењу МФСС.

"Виталик Бутерин као најпознатије име ове индустрије ће допринијети даљој промоцији Црне Горе и свеукупном развоју крипто индустрије у нашој држави. Црна Гора ради на успостављању законодавног оквира који ће омогућити да се на најбољи начин искористи ова технологија и да допринесе расту бруто-домаћег производа", казали су из МФСС.

Бутерин је након недавног панела “Будућност Сад! Нова ера црногорских финансија”, казао да Црна Гора мора имати добру легислативну основу, као и капацитете за едукацију младих генерација да би грађани осјетили корист од ове технологије, преноси Б92. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана