Твитераши исмијавају премијерову супругу

Агенције
Твитераши исмијавају премијерову супругу

Торонто - Супруга премијера Канаде Џастина Трудоа, Софи Грегоар Трудо, већ неколико месеци је, због својих изјава и поступака, на удару критика медија и корисника друштвених мрежа.

Најоштрије критике изазвала је насловна страна "Вога" за коју се премијер Трудо сликао у загрљају своје жене. Едиторијал који је објављен у јануарском издању "Вога" изазвао је опречене реакције од првог тренутка. Док су једни тврдили да су фотографије јако лијепе, било је и оштрих коментара у којима се питају због чега су то уопште урадили.

"Шта они умишљају да су? Џеки и Џон Кенеди? Мишел и Барак Обама?" и "На шта се троши новац пореских обвезника?!", само су неки од коментара који су изазвале ове фотографије. Твитерашима није промакло ни да је то био први интервју канадског премијера послије 30 дана и то баш у модном магазину.

Још се прича о едиторијалу за најпознатији модни магазин на свијету није смирила, а госпођа Трудо поново је дигла јавност на ноге и поново је био у питању њен неспретан иступ у медијима.

Премијерова супруга дала је интервју канадским новинама на француском језику у ком се пожалила да "тешко балансира своје обавезе, јер има само једног члана особља на располагању".

- Вољела бих да могу све, али не могу. Имам троје дјеце и мужа који је премијер - пожалила се Софи Трудо.

Како је објаснила, има јако много позива за учешће у различитим пројектима и позиве за појављивање на различитим догађајима, али она тврди да нема довољно времена. Јако јој је жао због тога јер, како каже, тешко јој је да одабере, а то погађа људе којима је потребна њена помоћ.

Овај "апел" за помоћ изазвао је бијес на друштвеним мрежама, па су се убрзо појавиле критике и саркастични савјети госпођи Трудо како да боље организује своје вријеме праћени хаштаговима "праџфорСопхие и "јесуисСопхие.

Било је чак и позива да се организује прикупљање помоћи за премијерову супругу. Ни феминисткиње нису ћутале, упитавши како се обичне жене у Канади, које немају никакву помоћ, боре са обавезама око дјеце, школе, посла... Ријетки су они који устају у одбрану Софи Трудо, иако њен муж ужива прилично велику подршку и популарност у народу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана