Турски специјалитети обиљежели 94. додјелу Оскара

Анадолија
Foto: Анадолија

САРАЈЕВО - Турски специјалитети били су на менију овогодишње забаве одржане након 94. церемоније додјеле Оскара одржане 27. марта у Лос Анђелесу.

Славни кувар Волфганг Пак, који припрема јеловник за додјелу Оскара још од 1995. године, у свој мени је уврстио пиде из црноморске регије Турске и суве кајсије пуњене кремом од сира.

У ова два специјалитета су по први пут уживале најистакнутије личности свјетске филмске сцене, а јела су добила велике похвале, саопштила је Амбасада Републике Турске у Сарајеву.

На забави након 94. по реду церемоније додјеле једне од најпрестижнијих филмских награда, турска јела су импресионирала све присутне, међу којима су биле познате филмске звијезде, умјетници и продуценти.

"Турска представља једну од најбогатијих кухиња свијета захваљујући својим традиционалним рецептима и органским производима. Постоји много рецепата и производа које можете открити у турској кухињи. Свих седам региона Турске пуни су укуса, историје и културе. У Турској има много градова које морате посјетити и који имају укусну храну. Моја породица и ја посјећујемо Турску сваког љета са задовољством", рекао Волфганг Пак, који је припремио мени за овогодишњу забаву.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана