Турски бајкери сију страх у Аустрији

Агенције
Турски бајкери сију страх у Аустрији

Беч - Турски бајкери "Османи Германија" однедавно имају своју подружницу у Аустрији, због чега је аустријска полиција веома узрујана, јер страхује од насиља које би могли да проузрокују.

Они величају рат, насиље и  својим видео-снимцима узвикују "Алаху-екбер", те желе да освоје Њемачку.

У многим њемачким градовима ови бајкери су већ страх и трепет, а ускоро би то могли постати у Бечу, гдје су у 10. округу отворили своју "филијалу". Полиција страхује од конфликата са Курдима, али и другим бајкерским групама као што су "Хелс енџелс".

У најновијем пропагандном видео-снимку, који је објављен прошлог мјесеца, "Османи" себе називају "божијим ратницима" и "уличним хулиганима".

Само прије седмицу полиција је у Сарбрикену била суочена са сукобом "Османа" са другом бајкерском групом, усљед којег је у једном кафићу експлодирала граната.

Према писању бечких медија, "Османи" су недавно отворили клупске просторије, а појединачне активности ове групе постоје већ у покрајини Форарлберг и у Линцу. Шеф турских бајкера Мехмет Багчи рекао је да се ова група сматра "клубом боксера са социјалном свијешћу".

- Не желимо да код нас имамо нормалне - рекао је недавно његов замјеник Селчук Сахин. За сада је непознат тачан број чланова "Османа" у Аустрији, а Багчи тврди да их је око 100.

Аустријска полиција је у стању приправности због ове групе, јер они сарађују и са екстремним турским "сивим вуковима", те су у јуну већ били умијешани у једну тучу са Курдима у строгом центру Беча. Поред "Хелс енџелса", полиција сматра да би турски бајкери могли ући у сукоб и са балканском бајкерском организацијом "Јунајтед трибјунс".

У Њемачкој, гдје "Османи" имају око 40 подружница, бајкери раде као обезбјеђење протурских демонстрација, а преко интернета чланови јасно подржавају турског предсједника Реџепа Тајипа Ердогана.

Настанак групе

Историја настајања "Османа" није сасвим јасна, а претпоставља се да су настали усљед "братског рата" бајкера у Њемачкој. Једна могућа варијанта је да је Нечати Арабачи, за којим је расписана међународна потјерница, желио да буде шеф "Хелс енџелса" у Европи, али пошто у томе није успио, услиједио је рат између "старосједилаца" "Хелс енџелса" и чланова мигрантског поријекла. Занимљиво је да "Османи" нису права бајкерска група, јер њени чланови прије свега возе њемачке лимузине, а и не теже да буду клуб бајкера.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана