Туристи губе контролу над дроновима и ударају у италијанске знаменитости

Кликс
Foto: принтскрин

У Италији се често биљеже случајеви у којима туристи губе контролу над дроновима, због чега њихове летјелице ударају у локалне знаменитости.


Један од посљедњих инцидената се догодио у Риму 23. априла гдје је дрон једног туристе ударио у кров Палате Венеције, а то је трећи случај губитка контроле над дроном овог мјесеца у Риму.

Ријеч је о локацији на којој је италијански диктатор Бенито Мусолини одржао неке од својих значајнијих говора. Капетан Kарабиниера Матео Алборгети је рекао да турист вјероватно није знао за забрану прелета дронова изнад Рима и Ватикана.

Казне за туристу није било јер у инциденту није било повријеђених, а ни кров није оштећен. Ипак, полиција је заплијенила дрон.

Слични инциденти с дроновима су се догодили на трговима те на локацијама на којим се налазе италијански споменици.
У понедјељак је 32-годишњи румунски турист користио дрон за лет изнад Трга чуда у Писи недалеко од познатог Кривог торња када га је зауставила полиција.

Полиција је истакла да је за кориштење дрона у урбаним мјестима и на локацијама на којима има пуно људи потребна специјална дозвола.
Такођер. двојица Мексиканаца су 18. априла у Писи користили дрон који је ударио у Криви торањ, али срећом штете није било.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана