Туриста морао платити и резање сендвича, из ресторана поручили: "Додатни захтјеви имају цијену"

GS
Foto: Instagram

На глобалној платформи за туризам ТрипАдвисору огласио се туриста који је показао рачун из једног ресторана на италијанском језеру Комо у којем су му наплатили резање сендвича. Наиме, њему су додали два евра више на рачун зато што су му сендвич који је наручио пререзали на пола.

Накнада за резање сендвича 2 евра

Неименовани мушкарац, који је у регију језера Комо стигао из оближњег Милана, наручио је вегетаријански сендвич пуњен помфритом у „Паце“ бару. Након што га је појео, шокирао се када је открио нежељено повећање цијене на свом рачуну, преноси Јутарњи.хр.

Рачун је подмирио без притужбе особљу, али је касније објавио негативну рецензију на ТрипАдвисору.

Незадовољни гост објаснио је да је наручио сендвич како би га могао подијелити с пријатељем, али никада нису затражили да га особље ресторана пререже на половице.

- Невјероватно, али истинито - написао је мушкарац уз фотографију рачуна на ТрипАдвисору. На њему се може видјети да је цијена сендвича 7,50 евра, Коца Кола кошта 3,50, вода 1,50 и еспресо 1,0о евра, а ту је и спорна ‘дивисо да мета‘, накнада за резање сендвича која износи 2 евра.

Мушкарац је ресторану дао једну звјездицу на ТрипАдвисору, што је оцјена која је далеко од просјечне четири и по звјездице - на темељу више од 100 рецензија.

Забрана дијељења порције

Власница ресторана бранила се кад су је питали за спорну накнаду.

- Додатни захтјеви имају цијену - рекла је власница Кристина Бјачи за италијанске новине „Ла Република“.

Ова пракса није неуобичајена у скупим градовима и популарним туристичким дестинацијама у САД, гдје се понекад наплаћује дијељење оброка. Неки ресторани у Њујорку чак и забрањују дијељење порције.

Будући да је ова прича о изненадној накнади за услугу постала вирална, ТрипАдвисор је био присиљен паузирати рецензије за наведени ресторан, који се нашао на удару љутитих коментара.

- Због недавног догађаја који је привукао пажњу медија и изазвао приљев рецензија које не описују искуство из прве руке, привремено смо обуставили објављивање нових рецензија за овај објект - наводи се на интернет-страници.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана