Тројица Турака и у осмој деценији уживају у падобранским скоковима ФОТО

Анадолија
Foto: Анадолија

ЕСКИСЕХИР - Тројица "старих момака" који су своје авантуре с авионима започели још у средњој школи у Анкари, учествујући у изазовним ваздухопловним активностима, своје авантуре на небу изводе и данас иако имају више од 70 година.

Падобрански тим који су назвали "Луди моменти", а који чине Омер Ердем, Халит Онер и Доган Мујдат Сузен, покушава популаризировати овај спорт учешћем на аеробатским манифестацијама.

Тројац је на одушевљење многих извео тренажне скокове у склопу Сиврихисар ер шоуа 2022, који се одржава у турском граду Сиврихисар.

Након скока из авиона, вођа овог веселог тима, 72-годишњи бизнисмен Омер Ердем, казао је да се падобранством бави већ 50 година.

-Као тим смо били други у генералном пласману у Турској 1975.  године. Били смо први у Турској 2014. Наш једини циљ је да дамо примјер младима. Желимо доживјети узбуђење, страх и адреналин без обзира на године. Скокови седамдесетогодишњих падобранаца заиста привлаче велику пажњу. Желимо да скачемо падобраном док смо живи. Будемо сретни као дијете при сваком скоку - казао је Ердем.

Доган Мујдат Сузен, 73-годишњи члан тима, испричао је да је његова страст према овом спорту почела када је видио падобранце на небу када је имао 15 година.

Од тада, како каже, осјећа велику љубав према падобранству.

-Падобранство је као да доживиш један тренутак лета у којем птице уживају. Падобранством се бавим већ пуних 56 година. Показујемо свима да се свако може бавити овим спортом. Бавићу се овим док ме здравље служи - рекао је Сузен.

Халит Онер, 71-годишњи заљубљеник у падобранство, каже да се бави овим спортом већ 55 година, додајући да се и његове кћерке баве падобранством.

-Препоручујем ово свим младима. То је спорт без ризика којим се можете бавити у свим узрастима - казао је Онер.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана