Трећи међународни фестивал балона у Кападокији

Anadolija
Трећи међународни фестивал балона у Кападокији

НЕВСЕХИР - У Кападокији у Невсехиру у Републици Турској почео је 3. међународни фестивал балона.. Балони на врући зрак у разним обилицима и бојама летјели су на небу изнад једног од најљепших крајолика на свијету.

Годишње Кападокију, која се налази на листи свјетске баштине УНЕСЦО-а, посјети неколико милиона туриста из цијелог свијета, а дешава се да ујутро на небу лети и до 100 балона од којих сваки може возити до 20 особа.

Многи домаћи и страни туристи посјећују Кападокију како би уживали у прелијепим крајолицима. У посљедњих пет година више од 14 милиона туриста посјетило је музеје и друге знаменитости у регији.

Кападокија је једна од најпознатијих туристичких дестинација у Туркиyе гдје се спајају љепоте природе и историје, формирајући један од најљепших крајолика на свијету, који је настао ерозијом вулканског пепела.

Док су геолошка кретања формирала бијеле вилинске димњаке, људи су током историје у Кападокији оставили трагове цивилизација, градећи у стијенама куће и претварајући их у ремек дјела.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана