Свештеник шири вјеру међу младима ди-џеј наступима по свијету (ВИДЕО)

ГС
Foto: Танјуг/ АП

Португалски католички свештеник Гиљерме Пеишото, који је прије годину дана постао познат по ди-џеј наступу пред око милион и по вјерника окупљених на завршној папиној миси за Свјетске дане младих, данас има 900.000 пратилаца на Инстаграму и веома посећене концерте, са којих електронском музиком жели да пренесе хришћанске поруке.

Музика омогућава да се истакну "радост Јеванђеља, поруке наде и вјере, али и толеранције, хармоније и мира", каже 50-годишњи "отац Гиљерме", како пратиоци зову звијезду португалске електронске музичке сцене, пише Фигаро.

Он додаје да је његов свештенички позив још више изражен кроз електронску музику. Ди-џеј Гиљерме, који на наступима увијек носи свештенички бијели оковратник, жели да шири вјеру међу младима и да ступи у контакт с публиком која не иде у цркву.

Недjељом је у својој парохији у Лаундошу, на северу Португала, а као ди-џеј наступе има по цијелом свијету. Почетком јула наступао је у португалском универзитетском граду Коимбри пред више стотина младих који су играли уз његове миксове техно музике и дијелова обраћања некадашњег поглавара Римокатоличке цркве Јована Павла ИИ и садашњег папе Фрање.

Идеја да постане ди-џеј Гиљерму се јавила послије боравка са португалским војницима у Авганистану, гдје је био војни капелан, преноси Б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана