Шведски радио је први емитер из Европе који напушта Твитер

Танјуг
Шведски радио је први емитер из Европе који напушта Твитер

СТОКХОЛМ - Јавни "Шведски радио" најавио је данас да ће напустити друштвену мрежу Твитер због тога што ова платформа "више није релавантна" за слушаоце из Шведске.

"Слушаоци су једноставно одабрали да буду другде. Због тога је Шведски радио (Сверигес Радио) одабрао да деактивира или избрише своје последње налоге на Твитеру", саопштио је шеф Одељења за друштвене медије "Шведског радија" Кристијан Гилингер.

Према истраживању, само 7 одсто Швеђана користи Твитер сваког дана, док 53 одсто испитаника користи Фејсбук, а 48 одсто Инстаграм на дневном нивоу, преноси Ројтерс. Репортери "Шведског радија" ће и даље моћи да користе Твитер по сопственој жељи, додао је он.

Гилингер је рекао да смањење броја запослених у Твитеру може да негативно утиче на способност ове друштвене мреже да се избори са ботовима, дезинформацијама и садржајем који промовише мржњу.

То су, наравно, фактори које смо узели у обзир приликом доношења одлуке о напуштању Твитера, додао је он.

Гилингер је прецизирао да ове одлука није донета због нове политике Твитера по којој је налог "Шведског радија" и неких других емитера у западној Европи означен натписом "медиј који се финансира из јавних извора".

Амерички еметери НПР и ПБС, као и канадски ЦБЦ, су прошле недеље одлучили да напусте Твитер због одлуке ове друштвене мреже да Твитер налози ових медија буду означени натписом "медиј који финансира влада".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана