Суши ресторани инсталирали AI након што су гости лизали флаше са соја сосом

Tanjug
Foto: Nippon

ТОКИО - Велики јапански ланац "Кура Суши" саопштио је данас да је на покретним тракама у својим ресторанима инсталирао камере опремљене вјештачком интелигенцијом (АI), након низа инцидената у којима су муштерије лизале флаше са соја сосом и чиниле још неке нехигијенске радње.

   Како је пренијела агенција Кјодо, овај скандал је утицао на суши сектор, а неки случајеви су снимљени и постављени на друштвене мреже, након чега су поједини ресторани поднијели полицији извјештај о штети.
 
   "Кура Суши", који је већ инсталирао камере у ресторанима како би надгледао послужавнике гостију, модификовао је систем тако да може да идентификује сумњиво понашање, као што је враћање послужавника на покретну траку.
 
   Уколико се неко буде непримјерено понашао, канцеларије у префектури Саитама, у близини Токија, као и у Осаки, биће обавјештене, а ресторан у којем се десио проблем одмах ће бити алармиран.
  
 Нова опрема може да препозна одређени послужавник и спорно мјесто на којем се неко понаша непримјерено, додаје се у извјештају агенције.
 
   "Покретна трака са сушијем је нешто на шта смо поносни, јер то је део јапанске културе. Уверавамо наше госте да могу да једу суши са покретне траке безбедно и удобно", рекао је званичник компаније.
 
   Остали суши ресторани су почели да предузимају мјере због изненадног непримјереног понашања појединих гостију.
 
   Други ланац сушија, "Суширо", прошлог мјесеца је саопштио да ће привремено укинути коришћење покретних ланаца, па ће муштерије наручивати храну.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана