Супруга Кобија Брајанта добила 29 милиона долара одштете након што је тужила полицију

ГС
Foto: Инстаграм

Округ Лос Анђелеса пристао је да плати скоро 29 милиона долара одштете удовици НБА суперзвијезде Кобија Брајанта након што је полиција подијелила фотографије његовог фаталног пада хеликоптера прије три године.

Ванеса Брајант је тужила полицију и објавила имена полицајаца који су подијелили фотографије с мјеста несреће у којој је погинуо њен супруг Кобе и кћерка Ђиана те још седам особа.

Један од полицајаца је наводно подијелио фотографије Кобијевог тијела с једним шанкером, а потом су други даље дијелили фотографије мртве дјеце, родитеља и тренера.

"Данашњи дан означава успјешну кулминацију храбре борбе госпође Брајант да позове на одговорност оне који су се укључили у ово гротескно понашање", рекли су адвокати.

"Она се борила за свог мужа, кћерку и све оне у заједници према чијој се преминулој породици односило са сличним непоштовањем. Надамо се да ће њена побједа на суђењу и ово поравнање стати на крај овој пракси."

Ванеса тврди да су фотографије на којима се види и тијело њене 13-годишње кћерке Ђиане направљене и подијељење само због морбидног трача.
Одштета од 29 милиона долара укључује и 16 милиона долара које је федерална порота у августу 2022. додијелила госпођи Брајант у њеној тужби због повреде приватности против округа Лос Анђелес.

Супруг госпође Брајант Коби Брајант (41), кћерка Ђиана (13) и седам породичних пријатеља погинули су када се њихов хеликоптер срушио у Калифорнији у јануару 2020.

Кристофер честер је изгубио супругу Сару и кћер Пејтон у тој несрећи, а он ће добити око 20 милиона долара одштете, преноси Кликс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана