Студенткиња медицине усред НХЛ утакмице дијагностификовала рак менаџеру и спасила му живот

ГС
Foto: Принтскрин/Youtube

Током НХЛ утакмице у октобру између Ванкувер Канукса и Сетл Кракена, 22-годишња Надја Поповици је упозорила менаџера гостујуће екипе Брајана Хамилтона да би младеж на његовом врату могао бити канцероген, а два мјесеца касније сусрели су се поново када када јој је Хамилтон захвалио на чињеници да му је вјероватно спасила живот.

Навијачица Кракена и студенткиња медицине Надја Поповици (22) налазила се одмах иза клупе Канукса и само је стакло од плексигласа дијелило од погледа на терен, али и врата Брајана Хамилтона.

Пажљивијим прегледом открила је сумњив младеж, те је очајнички покушала привући Хамилтонову пажњу. У буци хокејашке утакмице, не знајући шта друго учинити, написала је поруку на мобилном телефону и показала му је кроз стакло.

"Младеж на стражњој страни врата може бити рак. Молим те иди љекару", написала је, а Хамилтон је на сву срећу схватио врло озбиљно. И заиста, на прегледу су испоставило да је мрља малигни меланом који може изазвати рак коже.

Љекари су одстранили малигни тумор, а сам Хамилтон који никада није примијетио опасни мадеж написао је писмо својој спаситељики за Нову годину.

"Жени коју покушавам пронаћи.... промијенила си ми живот и сада желим да те нађем и да ти кажем велико хвала", написао је Хамилтон.

Хамилтоново писмо се брзо проширило и у року од сат времена дјевојка је пронађена. Откривено је да је Поповици недавно примљена на медицински факултет, а Хамилтон је био пресрећан на конференцији за новинаре.

"Једини разлог за писмо био је тај што сам јој стварно желио дати дознања да је њена упорност и све што је учинила схваћено озбиљно", казао је Хамилтон који је додао да је Надја истинска хероина.

Поповици и Хамилтон лично су се састали у Сетлу гдје су се срдачно дружили, а у знак захвалности оба клуба су најавила да ће подржати њен студиј медицине с 10.000 долара, преноси Klix.ba

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана