Стижу први страни туристи на Тајланд после 18 мјесеци

Танјуг
Foto: Скриншот

БАНГКОК- Више стотина вакцинисаних страних туриста би данас требало да стигне у Бангкок, што је први талас посјетилаца на Тајланду у последњих 18 мјесеци који неће морати да прођу кроз карантин због корона вируса.

У жељи да оживи своју туристичку економију разорену пандемијом, влада Тајланда дала је “зелено светло” за долазак вакцинисаних туриста из више од 60 земаља, укључујући Сједињене Државе и Кину.

Неколико европских земаља је такође на листи. Према новом националном програму, туристи морају провести своју прву ноћ у унапред одобреном хотелу и добити негативан тест на ковид-19 прије него што могу слободно да путују у остатак земље.

Тајланд, једна од најпопуларнијих туристичких дестинација у Азији и Пацифику, у последњих 18 мјесеци примјењивао је строга правила уласка у земљу која су критикована у путничкој индустрији као превише рестриктивна.

Прије пандемије, туризам је чинио око 12 одсто БДП-а Тајланда, а његов главни град је био најпосјећенији град на свијету. Криза је, међутим, скупо коштала Тајланд, пошто је изгубљено око три милиона послова повезаних са туризмом и око 50 милијарди долара у изгубљеним годишњим приходима.

На Тајланду је од почетка пандемије регистровано 1,9 милиона заражених и више од 19.000 смртних случајева повезаних са корона вирусом, а око 42 одсто од 72 милиона становника је вакцинисано.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана