Шта су Нострадамус и Баба Ванга предвидјели за 2022. годину

занимљивости
Foto: википедиа

Година 2020. донијела нам је довољно проблема, 2021. их зачинила, а према визијама Бабе Ванге ни нова 2022. година неће бити у бољем знаку.

Предвиђања ове бугарске мистичарке била су, наводно, досад поприлично тачна па је тако најавила трагедију у Чернобилу, смрт принцезе Дајане и распад Совјетског Савеза. Баба Ванга, пуним именом Вангелиа Гуштерова, коју називају и балканским Нострадамусом, изгубила је вид с 12 година, а ускоро је постала свјесна свога божанског дара који јој је омогућио поглед у будућност.

Предвидјела је осим тога и напад у САД-у 11. септембра, али и недавни Брегзит. Умрла је 1996. године, али њена предвиђања живе и даље. У сљедећој години се, изгледа, не мијења пуно тога, јер Баба Ванга је видјела да стижу нове недаће.
Овдје морамо подвући линију реалности и нагласити да нам ова пророчанства уочи сваке нове године углавном дођу као забава, јер се за сваку годину најављују катастрофе и катаклизме.

Пророчанства су препуна тмурних прогноза и бељешки, писана су у стиховима и метафорама, већи дио је немогуће правилно одгонетнути, смјестити у право вријеме, а већина их се никад и не оствари.  Руку на срце, тешко је за очекивати да ће нас у 2022. истовремено напасти роботи, ванземаљци, астероиди, поплаве, нове пандемије и земљотреси.

Једна од визија Бабе Ванге укључује и појаву новог доба, а ријеч је о вјеровању да ће свијетом завладати – виртуелна стварност. То значи и већу изолацију људи и све више времена пред рачунаром. А то не звучи баш тако необично.

Осим тога, предвидјела је и да ће сљедеће године бити инвазија ванземаљаца, а ако је судити према НАСА-иним недавним истраживањима и новим настојањима да схвате како би људи могли реаговати на евентуалне сусрете „треће врсте“, ни то не звучи невјероватно.

Тако би се требао појавити и астероид којег ће ванземаљци послати како би пронашли живот на Земљи. Ово све комбинацији већ ипак звучи као неки СФ филм.

Баба Ванга такође је предвидјела и нову пандемију, коју би требао покренути замрзнути вирус којег ће ослободити климатске промјене, а све ће кренути у Сибиру. Осим тога, многи градови ће се борити с недостатком воде што ће имати и политичке посљедице јер ће цијеле државе морати пронаћи алтернативе.

Најавила је и појаву глади у Индији гдје ће се, поново због климатских промјена, температура подићи до 50 степени што ће на крају покренути скакавце да почну нападати усеве. На листи се такођер налазе и нови земљотреси, али и разорни цунами.

Поред Бабе Ванге, своја предвиђања око 500 година раније подијелио и француски филозоф Мишел де Нотр-Дам, познатији као Нострадамус. За сљедећу је годину најавио је изненадну смрт политичког вође, а многи сматрају да је ријеч о Ким-Јонг Уну, Краљици Елизабети или Џоу Бајдену.
Предвидио је и велике климатске промјене, потресе и поплаве. Цијене ће порасти, а појавиће се и већи проценат глади у свијету. Развиће се и вјештачка интелигенција и то до нивоа појаве свијести, а у данашњем свијету гдје је Интернет окосница свега то звучи прилично забрињавајуће. Уз то, најавио је и пад Европске Уније, при чему је први корак већ био Брегзит, док би сљедеће година ЕУ могла да додатно ослаби.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана