Шта се крије иза постављања гума на труп крила руских бомбардера?

GS
Foto: Forbes

Баук, баук аутомобислких гума на руским стратешким бомбардерима кружи интернетом и медијима. О томе дискутују скоро сви, нема ко није то споменуо и зашто то раде Руси, пише ТВ Фронт.

Наравно било је и подсмеха, да су глупи, лењи и неспособни да не могу да заштите стратешке бомбардере у бази Енгељс -2 у Саратовској области, као и у бази Олења на сјеверу Русије у Мурманској обласати.

Чак се и чувени ЦНН позабавио анализом снимака које је начинила приватна компанија МАXАР, која иначе од самих почетака рата у Украјини обавезно анализира стање руких авиона и хеликоптера на војним аеродромима у Русији.

И као што то бива они који запступају Западну и проукрајинску страну одмах су кренули да се спредају, изврћу руглу, иако нико од њих није дао ваљано објашњење или аргуменат за ову причу.

ЦНН који се бавио овом причом указао је у свом тексту да су Руси почели аутомобилским гумама да покривају своје стратешке бомбардере, како би их заштитили од удара украјинских беспилотних летелица приликом напада на руске војне аеродроме.

Тако су одмах послије жестоких напада на Псковску област дроновима када су уништена четири велика транспортна авиона , навнодн о појавиле и гуме на стратешким бомбардерима Ту-95.

На сликама које је објавио МАXАР, а који су настали у бази Енгељс -2 у Саратовској области приказују два стратешка бомбардера ТУ-95 да аутомобилским гумама на врху авиона. У питању је пет бомбардера ТУ-95МС и три млазна Ту-160 са гумама постављеним око горњег трупа. Русија иначе има оперативно 55 летелица ТУ-95МС колико руска стратешка авијација тренутно има тих летелица у оперативној употреби и 16 ТУ-160, преноси Курир

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана