Сноуден добио сина: Пар позирао са бебом на Инстаграму

Танјуг
Сноуден добио сина: Пар позирао са бебом на Инстаграму

Амерички узбуњивач Едвард Сноуден и његова супруга добили су сина, а на фотографијама објављеним данас на друштвеним мрежама ову информацију подијелили су с јавношћу.

“Срећни празници од наше новопроширене породице”, написала је Линдзи Милс, Сноуденова супруга, дијелећи на Инстаграму фотографије пара који држи новорођенче.

“Као што смо и очекивали, у његовој породици је принова. Едвард и Линдзи добили су сина. Мајка и беба су у одличном здрављу”, извијестила је данас руска новинска агенција Интерфакс позивајући се на Сноуденовог адвоката Анатолија Кучерену, преноси Ројтерс.

Едвард Сноуден је прошлог мјесеца најавио да ће тражити руско држављанство заједно са супругом због њихове будуће породице.

Пар је нагласио да се плаши да би могли бити одвојени од сина, у ери пандемије и затворених граница, ако не постану двојни америчко-руски држављани.

Русија је Сноудену већ одобрила сталну боравишну дозволу, потврдио је раније ове године адвокат Кучерена, што је најважнији корак ка руском држављанству.

Сноуден (37) је побјегао из Сједињених Држава, јер као службеник америчке Националне безбедносне агенције (НСА), 2013. године објавио строго повјерљиве податке о методама које примјењује америчка обавијештајна служба, укључујући и илегална прислушкивања страних лидера.

Америчке власти већ годинама желе да Сноудена изведу пред суд због кривичних дјела шпијунаже за које је оптужен 2013. године, подсјећа Ројтерс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана