Смршао 20 килограма, па скоком из авиона позвао мјештане на „Сељачки парти“

ГС
Foto: Градски онлајн

MОКРИН - Традиционална манифестација "Сељачки парти" одржана је на Вашаришту у Мокрину.

Манифестација која негује традиционалне обичаје овог краја и сеоске игре ове године сабрала је многобројне госте, а њен организатор Ненад Чавић ове године направио је оригиналну позивницу за манифестацију, искочивши из авиона изнад Мокрина и приземљивши се падобраном на мјесто гдје је одржан "Сељачки парти”.

За ову прилику морао је да смрша двадесетак килограма, а изабрао је да му први падобрански тандем скок буде управо над Мокрином. Вјероватно је постао и први падобранац на свијету који је извео скок у банатској народној ношњи.

Манифестација је, као и претходних година, имала забавни садржај и за младе и за старе. Почела је у рано поподне, надметањем екипа у кувању рибље чорбе, пише Телеграф.рс.

Било је такмичења у круњењу кукуруза, прављењу бунара од окруњенин чокања, ношењу џакова са житом, гурању тракторске гуме, бацању цигле старог формата у даљ и тракарењу.

Тимска игра чичкароше је финале дана гдје мушкарци с повезом на очима носе жене на кркаче, а оне их на уво наводе којим путем да трче и буду најбољи у тој трци.

Ова манифестација, као и претходне године, организована је захваљујући ентузијазму Ненада Чавића и његових Мокринчана, без помоћи локалне самоуправе.

А да не протекне све глатко потрудио се и један од "учесника" који је "позајмио" велики котлић.

Учесници су позвани да данас у 17 сати учествују у сакупљању смећа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана