Синатра био бољи дилер него пјевач

Агенције
Синатра био бољи дилер него пјевач

Сијудад Мексико - Френк Синатра био је бољи као дилер кокаина него као пјевач, рекао је син озлоглашеног вође нарко-картела Пабла Ескобара, Себастијан Марокин.

Према његовим ријечима, Синатра, о чијој се повезаности с мафијом доста писало, био је један од пословних партнера његовог оца у Мајамију.

- Не можете да замислите колико је пјевача започело каријеру захваљујући спонзорству трговаца дрогом. Нема признаница, само ријечи. Знам то зато што сам био веома близак с оцем и зато што су он и његови партнери разговарали о томе - рекао је Марокин.

Глумац Роџер Мур, који је играо у филмовима о Џејмсу Бонду, изјавио је прошле године да су тврдње о Синатриној повезаности с мафијом претјеривања и истакао да је ријеч о гласинама заснованим на фотографијама непознатих посјетилаца који су се с њим сликали у његовој гардероби.

С друге стране, у новој биографији Вудија Алена, објављеној прошле седмице у САД, пише да је Синатра тражио од мафије да убије редитеља у знак освете због тога што је преварио његову бившу супругу Мију Фароу.

Марокин (38) једно је од двоје Ексобарове дјеце. Отац је погинуо у пуцњави на крову зграде у Медељину 1993. пошто је путем телефона позвао сина, што је омогућило властима да га нађу. Себастијан, који је тада имао 17 година, побјегао је с мајком и сестром у Мозамбик, а затим емигрирао у Аргентину, гдје и данас живе.

Ескобаров брат Роберт открио је 2009. у књизи о нарко-мафијашу да су једном вечерали са Синатром на одмору у Лас Вегасу, у хотелу "Цеасарс Палаце" и да су послије тога хеликоптером разгледали град.

У књизи под насловом "Рачуновођина прича" он тврди да је Американац који их је упознао рекао Синатри да су Ескобарови грађевинци. Састанак је одржан прије него што је Пабло, који је на врхунцу каријере обезбјеђивао 80 одсто кокаина кријумчареног у САД, стекао име.

- За нас је то била част. Када сам га упознао, најежио сам се од узбуђења, али морао сам да сачувам хладнокрвност - наводи Роберто у књизи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана